Contact

Heeft u een vraag met betrekking tot Dr. Comfort schoenen? Vul dan onderstaand formulier in of stuur ons een e-mail. Ons team staat klaar om uw vragen te beantwoorden en u te voorzien van de nodige informatie.

Wij streven ernaar om binnen 48 uur op uw bericht te reageren. Alvast bedankt voor uw interesse in Dr. Comfort schoenen. We kijken ernaar uit om van u te horen!

Let op: Voor bestellingen en specifieke productvragen verwijzen wij u graag naar onze online winkel.

Telefoon

Postadres

M.L.Kingsingel 3-15
9203JC Drachten

FAQ

Waarin verschillen Dr. Comfort-diabetische schoenen van gewone schoenen?
Diabetische schoenen, ook wel schoenen met extra diepte genoemd, verschillen van gewone schoenen omdat ze specifiek zijn ontworpen om het risico op huidbeschadiging te verminderen bij diabetici met bijkomende voetgezondheidsproblemen zoals neuropathie, slechte bloedsomloop en voetmisvormingen.

Bovendien zijn diabetesschoenen ontworpen met het volgende:

  • Diabetische schoenen zijn extra diep, zodat ze geschikt zijn voor diabetische inlegzolen of orthesen.
  • Ze hebben ook een ingebouwde, stevig contrefort die zorgt voor mediale en laterale voetstabiliteit.
  • Ook is er meer en hogere ruimte voor de tenen aan de voorzijde van de schoenen.
  • Het stiksel bevindt zich aan de buitenkant van een diabetesschoen. Stiksels aan de binnenkant kunnen huidirritatie of -beschadiging veroorzaken
  • De schoenboord rond de enkel is gepolsterd.
  • De tong is dik en gepolsterd om de voet stevig in de schoen te houden.

Onze schoenen zijn speciaal ontworpen met de inbreng van voetgezondheidsprofessionals. Ze hebben extra breedte en diepte bij de tenen en voorvoet om de druk op belangrijke delen van je voeten te verlichten, en ze zijn uitsluitend vervaardigd met materialen van topkwaliteit. Dat maakt ze geweldig voor mensen met diabetes en andere gezondheidsproblemen die de voeten aantasten.

Zijn Dr. Comfort-schoenen gemaakt van leer?
Ja. Wij gebruiken hoogwaardig, zacht leer.
Welke materialen worden gebruikt voor Dr. Comfort-schoenen?
Dr. Comfort gebruikt een bovenwerk van hoogwaardig, zacht volnerfleer voor de meeste schoenen in onze collectie. Bepaalde stijlen zijn gemaakt van nubuck, een geschuurd leer dat lijkt op suède. Andere modellen zijn gemaakt van lycra, een ademend, rekbaar materiaal.

Onze schoenen zijn voorzien van een volledig lederen voering, behalve de atletische modellen die een katoenen voering gebruiken.

Hoe kan ik het slippen van de hiel minimaliseren?
De beste manier om het slippen van de hiel tot een minimum te beperken, is door een veterschoen te dragen. Verschillende vetertechnieken kunnen het slippen van de hiel helpen verminderen. Als een klittenbandsluiting uw enige optie is, zal het plaatsen van een tongpad onder de tong van de schoen het slippen van de hiel verminderen. Dr. Comfort raadt het gebruik van inplakhielstukken af, vooral voor mensen met diabetes.
Welke beschikbare maten biedt Dr. Comfort?
Herenschoenen variëren in de meeste modellen van US-maat 6 tot en met 15 (van maat 38 tot en met maat 50). Er zijn 3 breedtematen: medium, wide en extra wide.

Damesschoenen zijn in de meeste stijlen verkrijgbaar in de maten 34 tot en met maat 42.
De damesbreedtes variëren ook: er zijn 4 breedtematen: narrow, medium, wide en extra wide.

Hoeveel wegen de schoenen van Dr. Comfort?
Onze schoenen variëren in gewicht van 650 gram tot 1150 gram per paar inclusief de Dr.Comfort gel-inlays.
Zijn Dr.Comfort schoenen NVOS-gecertificeerd?
Ja, een groot deel van de collectie is NVOS-gecertificeerde en kan daarom worden gedeclareerd als OSB bij de zorgverzekeraar.
Kunnen Dr.Comfort schoenen worden geretourneerd?
Ja. Wanneer de schoenen in dezelfde staat en verpakking worden teruggestuurd binnen 10 weken na facturering. We rekenen € 15,00 administratiekosten per geretourneerd paar.
Heeft Dr.Comfort ook onparen?
Ja. We leveren dan twee paar schoenen waar je zelf je onpaar van kan maken. We raden het bestellen van bruine lederen onparen af in verband met mogelijke kleurverschillen.